20 maja 2012

Bucattini ze szparagmi i żółtkami

Smaczek dla wszystkich którzy lubią szparagi :-)



Przepis na dwie porcje

200 g makaronu bucattini
250g szparagów (zielonych)
50g świeżej  ricotty
3 żółtka
posiekana szynka (garść)
2 łyżki oliwy extra virgin
duża łyżka masła
czarny pieprz do smaku

Obieramy szparagi i kroimy na mniejsze kawałki,
Tak pokrojone blanszujemy w osolonej wodzie
Żółtka z ricottą mieszamy i dodajemy czarny pieprz
Podgrzewamy olej z masłem na patelni i dodajemy szynkę oraz
szparagi, kilka minut smażymy, w między czasie gotujemy makaron

Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię i wszystko razem mieszamy
Na koniec wlewamy żółtka wymieszane z ricotta i mieszamy z makaronem


Smacznego







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz